top of page
Пошук
Фото автораКолесник Тетяна Вікторівна

Найчастіші запитання які хвилюють батьків перед встановленням брекетів дитині.

В чому різниця різних брекет-систем? Невже лише в ціні? Ні!



В нашій клініці встановлюють такі види брекет-систем:

· Класична металева (лігатурна)



· Металева безлігатурна



· Керамічна лігатурна



· Керамічна безлігатурна


· Класична металева (лігатурна) брекет-система - її особливість полягає в тому, що пацієнт має стосовно плану лікування створювати візит задля заміни дуг, активації брекетів та заміни лігатур - резиночок що фіксують дугу до брекета. Відвідувати ортодонта потрібно буде раз на місяць.

· Керамічна лігатурна брекет-система для більш естетичного лікування. Але їх естетика потребує жертв - на час лікування для збереження їх прозорості рекомендовано дотримуватися спеціальної дієти без сильних фарбуючих продуктів (яскрава вода та льодяники, буряк, куркума). Як і металева лігатурна брекет-система вона потребує щомісячні візити до ортодонта.

· Дещо зекономить Ваш час самолігуюча брекет-система. По-перше буде легше забезпечити чистоту ротової порожнини через відсутність гумок. Гумові стрічки забирають під себе частинки їжі та призводять до більшого утворення нальоту. Самолігуючі брекети дають можливість заощадити на відвідуванні ортодонта тому, що лікування в них іде дещо скоріше та не потрібно змінювати лігатури кожен місяць; достатньо буде прийти на огляд раз на 2-3 місяця.

· Безлігатурні брекети менш помітні ніж традиційні. Вони також існують металеві та керамічні.

· Безлігатурні керамічні брекети найменш помітні на зубах з усіх що ми встановлюємо.

· Наступне питання : Як довго проходить ортодонтичне лікування?

· В середньому 2 роки відбувається вирівнювання зубів, але тому, що все індивідуально - лікування може тривати як довше так і скоріше. Після зняття брекетів починається не менш важливий період лікування — ретенційний. Цей етап передбачає закріплення результатів, отриманих завдяки брекет-системі.

· Чи будуть боліти зуби в моєї дитини після встановлення брекетів та під час ортодонтичного лікування?

· Тут теж все індивідуально. З одного боку зуби змінюють своє положення - тому боліти може , з іншого - у кожного різний больовий поріг тому зустрічаються пацієнти в яких був відчутним незначний біль декілька разів за весь час лікування. Зуби боліти можуть і навіть сильно - в таких випадках можна випити знеболююче, а їжу перетерти в блендері.

· З якого віку можна встановлювати брекети? Рекомендовано з 12-13 років. До цього віку зуби ще не зовсім сформовані за зміцнілі - для раннього віку краще підійдуть знімні чи незнімні пластинки.

· Тепер ви трохи більше підготовлені до встановлення брекетів - саме час завітати на консультацію ортодонта для більш детального разбору лікування саме в вашій ситуації.

Comments


bottom of page